U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Huisregels Museum Zevenbergen voor bezoek door scholen

Om een bezoek aan het museum prettig te laten verlopen, heeft het museum enkele huisregels opgesteld. U blijft als docent verantwoordelijk voor het gedrag van de leerlingen. Om misverstanden te voorkomen vragen wij u om leerlingen en begeleiders voorafgaand aan het bezoek op de hoogte te stellen van de huisregels:

Garderobe
Alle rugtassen, paraplu’s, tassen en jassen graag in de garderobe achter laten of als die te klein blijkt in overleg met de rondleider in het museum op een andere plaats neerleggen.

Foto’s
Het maken van foto’s (ook met flits) is toegestaan. Foto’s van bezoekers van het museum mogen alleen met hun uitdrukkelijke toestemming openbaar gemaakt worden. Bij schoolbezoek is daarvoor de toestemming van de school nodig.

Mobiele telefoons:
Graag in het museum de mobiele telefoons op stil te zetten.

Tijdig beginnen
Wanneer u een groepsbezoek brengt onder begeleiding van een rondleider vragen wij u tijdig aanwezig te zijn. Houdt u rekening met toiletbezoek en het ophangen van jassen en tassen.

Eten en drinken
Het museum heeft geen horeca functie. In het museum is ook geen plaats om met een grote groep de tussendoortjes of lunch op te eten. Voor kleinere groepen kan dit eventueel wel in de keuken, wilt u dit dan bij uw reservering aangeven? We proberen daar dan een oplossing voor te vinden. In andere ruimtes dan de keuken mag niet gegeten en gedronken worden.

Begeleiding
Van de begeleiders / docenten vanuit school verwachten wij een actieve bijdrage en datzij bij de leerlingen blijven. U blijft als docent verantwoordelijk voor het gedrag van de leerlingen. Begeleiders zijn welkom om vooraf aan een bezoek het museum te bezoeken. Graag weten we dit van te voren zodat de rondleiding in het museum van uw bezoek op de hoogte is.

Regels in het museum
In het museum gelden de normale regels:

  • Door niet te rennen of duwen stoor je je medeleerlingen niet
  • Door niet te schreeuwen kan iedereen zich goed concentreren
  • Door niet aan de kunstwerken te komen, beschadig je deze kostbare voorwerpen niet (denk aan de scherpe punt van het potlood!). Alleen waar de rondleiding van het museum dit zegt, mogen de voorwerpen worden aangeraakt.
  • Door niet op de vitrines te leunen geef je anderen ook de kans om te kijken