U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Archieven

Naast de gebouwen en de voorwerpen in het museum aan de Zuidhaven beheren we een aantal archieven in onze bibliotheek en digitaal.

Deze archieven staan net als het museum zelf ter beschikking van iedereen die de jongste en de oudere geschiedenis van Zevenbergen wil leren kennen of bestuderen. Onze archieven betreffen de volgende onderdelen:

  • Beeldmateriaal (foto's)
  • Objecten (Voorwerpen in Museum Zevenbergen)
  • Bibliotheek (onze boeken en ons tijdschrift "Oud Nieuws")
  • Documenten (kaarten, artikelen, oorkondes, etc,)
  • Video (films)

Met de link onderaan de pagina gaat u naar ons digitale archief. Nadat u op de link onderaan de pagina geklikt heeft, verschijnt boven in het scherm het volgende blok:


 

Hier kunt u zoektermen invullen, dus bijvoorbeeld haven, Oud Nieuws, Catharinakerk, van Opstal, Markt, Stationsstraat, etc.

Vervolgens gaat u in het scherm dat dan verschijnt naar het blok links op het scherm, waarvan u hiernaast een voorbeeld ziet (dus niet op deze pagina). Hier kiest u wat voor type informatie u wilt zien. Dus voor boeken kiest u "bibliotheek", voor foto's  kiest u "beeldmateriaal", voor objecten uit het museum kiest u "Objecten", etc.
Als u alles wilt zien van een bepaald onderwerp, dan vult u alle vinkjes in of u laat ze allemaal weg. 

 

Natuurlijk is nog niet alles gedigitaliseerd en ingevoerd. We werken daaraan, maar dat gaat nog jaren duren. Intussen kunt u toch vast kijken naar wat we al hebben ingevoerd.

Onze archieven kunt u doorzoeken door hier te klikken

DISCLAIMER:
De Heemkundekring Willem van Strijen heeft haar best gedaan om de rechthebbenden van het gebruikte beeldmateriaal te achterhalen. Meent u rechthebbende te zijn van een of meer van de foto's die wij hebben gebruikt op deze website, dan vragen wij u vriendelijk contact met ons op te nemen via info@heemkundezevenbergen.nl