U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

ANBI
Algemeen

De Stichting Heemkundekring Oudheidkamer "Willem van Strijen" is door de Belastingdienst aangewezen als culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen).

ANBI’s kunnen gebruik maken van bepaalde belastingvoordelen bij erven, schenken, giften en energiebelasting.

Doet u een gift aan een culturele ANBI dan heeft u een extra aftrekmogelijkheid van de belasting.

Uw donateursbijdrage en de belasting

Al enige tijd bestaat de mogelijkheid om uw donatie van de belasting af te trekken zonder dat de notaris eraan te pas komt en zonder drempel. Hoe dat in zijn werk gaat staat hieronder beschreven. Als u dat wilt, moet u er wel wat voor doen. Voor alle duidelijkheid: het is niet verplicht.

De heemkundekring “Willem van Strijen” heeft de zogenaamde culturele ANBI status. Dat betekent dat u de gift aan onze stichting kunt aftrekken voor de inkomstenbelasting. In het verleden moest een en ander via de notaris worden vastgelegd, maar nu hoeft dat niet meer. Het volstaat nu dat een zogenaamde “overeenkomst periodieke gift in geld” voor een periode van 5 jaar wordt afgesloten tussen de donateur en de ontvanger.  Onder onderstaande link vindt u alle informatie.

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/gift-aftrekken