U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

ANBI
Algemeen

De Stichting Heemkundekring Oudheidkamer "Willem van Strijen" is door de Belastingdienst aangewezen als culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen).

ANBI’s kunnen gebruik maken van bepaalde belastingvoordelen bij erven, schenken, giften en energiebelasting.

Doet u een gift aan een culturele ANBI dan heeft u een extra aftrekmogelijkheid van de belasting.

Uw donateursbijdrage en de belasting

Al enige tijd bestaat de mogelijkheid om uw donatie van de belasting af te trekken zonder dat de notaris eraan te pas komt en zonder drempel. Hoe dat in zijn werk gaat staat hieronder beschreven. Als u dat wilt, moet u er wel wat voor doen. Voor alle duidelijkheid: het is niet verplicht.

De heemkundekring “Willem van Strijen” heeft de zogenaamde culturele ANBI status. Dat betekent dat u een bedrag gelijk aan 125% van uw bijdrage voor de inkomstenbelasting kunt aftrekken. In het verleden moest een en ander via de notaris worden vastgelegd, maar nu hoeft dat niet meer. Het volstaat nu dat een zogenaamde “overeenkomst periodieke gift in geld” voor een periode van 5 jaar wordt afgesloten tussen de donateur en de ontvanger.  Met onderstaande link kunt u het formulier van internet halen. Instructies voor het invullen vindt u bij dit formulier.

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/gift-aftrekken

De procedure is zo, dat u zowel het “Exemplaar voor de schenker” als het “Exemplaar voor de ontvanger” invult. Bij vraag 4 hoeft u alleen in te vullen:  “Stichting Heemkundekring Willem van Strijen”. Het transactienummer onder 4b en het RSIN/fiscaalnummer wordt door ons ingevuld.

Als u het formulier dan in de brievenbus stopt van het museum aan de Zuidhaven 17 of opstuurt naar:  Heemkundekring “Willem van Strijen”, Zuidhaven 17, 4761 CR Zevenbergen, dan zorgen wij dat u een volledig ingevuld en rechtsgeldig exemplaar terugkrijgt. U moet dan natuurlijk nog wel gewoon uw bijdrage betalen. Wij hopen natuurlijk dat dat dan een paar euro meer is, zodat we er allemaal wat aan hebben.