U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

1 november 2022: In memoriam Jan Barel

Op 1 november j.l. is Jan Barel overleden. Hij was in het verleden voorzitter van onze Heemkundekring en is in Zevenbergen bekend als de man die de geschiedenis van Zevenbergen van buiten kende en bovendien nog veel meer kennis in zijn archief had. Hij schreef stukjes over wandelingen door Zevenbergen en hij was de man van de stadswandelingen met tal van anekdotes, die zich met zijn galmende stem voor grote groepen verstaanbaar kon maken.

Wij zijn hem dank verschuldigd. Wij wensen zijn familie sterkte met dit verlies.


Sept. 2022: Wedstrijd verbonden aan de expositie "De haven van Zevenbergen in de kunst"

In september was er een expositie in Museum Zevenbergen met als thema "De haven van Zevenbergen in de kunst". Daaraan was een wedstrijd verbonden. Deelnemers moesten details van de werken koppelen aan het echte schilderij of de echte tekening.

De winnaars zijn:
Cors Nelemans     (categorie > 12 jaar)
Kaan Serdar         (categorie <13 jaar) 

Van harte gefeliciteerd.

 


17 september 2022: Boekje over Zevenbergse Straatnamen verschijnt

Op 17 september 2022, tijdens de Braderie aan de Zevenbergse haven, zal voor het eerst het boekje "Zevenbergse Straatnamen" te koop zijn. Het boekje kost €  5,- en een bijbehorende straatnamenkaart kost  €  1,-. 

Het boekje is geschreven door Bart Schuijt en is mogelijk gemaakt door de Stadstafel Zevenbergen. Het is voorlopig dus te koop op de braderie van 17 september 2022 in de stand van de Heemkundekring en in Museum Zevenbergen.


Juli 2022: Boek over de familie Neeven verschenen

Aad Neeven laat ons weten dat het familieboek van de Neevens, uit is. Het boek heeft 237 blz met harde kaft en een groot deel gaat over zijn grootouders en overgrootouders die uit Zevenbergen komen. Misschien zijn er mensen in geïnteresseerd. De prijs is € 27,- (ex-porto) . Geïnteresseerden kunnen het boek direct bij hem bestellen. 

Aad Neeven

tel:06-34659844